Пред журналисти във Виетнам председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви,

...
Пред журналисти във Виетнам председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви,
Коментари Харесай

Пеевски: Един самозабравил се министър унизи парламента. МО: Спазен е протоколът

Пред публицисти във Виетнам ръководителят на Народното заседание Росен Желязков разгласи, че ще изиска информация от Министерството на защитата дали са били поканени депутатите.  " Предполагам, че става въпрос за недовиждане, въпреки всичко Богоявление като християнски празник и Йорданов ден би трябвало да сплотяват, тъй като това са общи празници ", добави ръководителят на Народното събрание.

 

Делян Пеевски обаче бе доста по-критичен към военния министър.

" Съветвам го, уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете доста деликатно и да осмисли доста тъкмо мястото си като представител на изпълнителната власт, като прислужник на народа. Още повече, че тъкмо той - Тагарев плахо избяга от отговорност, като не пое нито едно значимо решение, което можеше да вземе самичък, а прехвърляше на Народното събрание да извършва евроатлантическите задължения на страната. А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място ", добави той.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи бе безапелационен, че няма да бъде позволено Народното събрание да бъде унижаван от един министър.

" Настоявам Тагарев да се яви пред Народното събрание и да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста. Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно открития ред на правовата страна. И няма да допуснем никой овластен да се пробва да се упражнява в лична изгода върху Конституцията, с цел да резервира персоналния си интерес ", заключи Делян Пеевски.

От Министерството на защитата пък сбито оповестиха пред БНР, че е спазен държавният протокол при организацията на водосвета на Богоявление. От ведомството допълниха, че протоколът не е променян от над 20 години и отбелязаха и че са " отворени за градивен разговор с народните представители в полза на сигурността и защитата на страната ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР